StoryEditor

Feraget: Neki policajci i tužitelji ne smiju proći nekažnjeno

Piše D  /  29.03.2019., 02:03h

- Očekujem da me uskoro pozove istražitelj Reinhard Priebe s kojim ću obaviti razgovor i upoznati ga sa svim detaljima oko istrage u slučaju ubojstava mladića Davida Dragičevića i Dženana Memića, potvrdio je za Srpskainfo Ifet Feraget, odvjetnik obitelji ubijenih mladića. 

Farget kaže da za sada ne može iznositi informacije o tome što će točno biti posao Priebea, ali se očekuje da bi to moglo konačno dati rezultate u istrazi.

– Na osnovu slučajeva Dragičević i Memić on će pokušati uočiti i probleme sa kojim se susreće pravosuđe u BiH – istakao je Feraget.

Dodao je da je svima poznato da u ovim slučajevima ima brojnih propusta u istrazi.

 – Ne smijemo dozvoliti da se neki policajci ili tužitelji, koji su svjesno činili teška kaznena djela, izvuku bez kazne – poručio je Feragat. 

Priebe je umirovljeni njemački sudac i očekuje se da bi idućeg tjedna trebao doći u BiH.

Iako je u mirovini, često ga Europska unija uključuje u slučajeve za koje su oni zainteresirani, a uspješno je radio na reformi pravosuđa u Albaniji i Makedoniji.

Komesar za europsku politiku i pregovore o proširenju Johannes Hahn jučer je u Sarajevu, nakon razgovora s majkom Davida Dragičevića, Suzanom Radanović, i ocem Dženana Memića, Murizom Memićem, priopćio da će u BiH uskoro doći nezavisni tužitelj Europske unije koji će ispitati rad bh. pravosuđa.

- Riječ je o čovjeku koji je ekspert za sustav pravosuđa i funkcioniranja pravosuđa. Gledat će na cijeli sustav pravosuđa i na osnovu njegove ocjene napravit će se izvjećše u kojem će se navesti mjere koje treba poduzeti – rekao je Hahn.

On je istaknuo da su dvije užasne tragedije, smrt Dženana i Davida, prilika da se na konkretnim primjerima utvrde nedostaci u pravosuđu.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 04:19