StoryEditor

Federalno tužiteljstvo FBiH: Hitno formirati predmet i provjeriti navode iz medija

Piše D  /  05.04.2021., 02:04h

“Kako su navedene informacije uznemirile javnost, Federalno tužiteljstvo FBiH zahtjeva od županijskog tužiteljstva u Sarajevu hitno formiranje predmeta i provjeru tih navoda, s obzirom na to da je ovo tužiteljstvo stvarno i mjesno nadležno postupiti u tom predmetu”, naveli su iz Federalnog tužiteljstva FBiH.

Iz Tužiteljstva Bosne i Hercegovine potvrdili su za N1 da će se danas sastati glavna državna tužiteljica Gordana Tadić i glavna tužiteljica Tužiteljstva Kantona Sarajevo Sabina Sarajlija.

Sastanak će se održati zbog posljednjih događanja u vezi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i navodnog pisma zaposlenika ove institucije o stanju u ovom kliničkom centru.

Podsjetimo, ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić pozvao je na hitni sastanak danas u devet sati generalnu direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović, šeficu klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-a Amelu Katicu Mulalić, šefa službe za održavanje medicinskih uređaja Jasmina Vražalicu i predstavnike stručnog kolegija klinike za anesteziju i reanimaciju a na temu uvjeta rada i načina tretmana i liječenja osiguranika Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.

U odgovoru iz KCUS-a su naveli da je jučer zasjedao Krizni stožer ove ustanove i da nijedan pacijent koji je na bilo kojoj vrsti podrške ACM 812 A respiratora nije umro.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 08:58