StoryEditor

Federalni inspektor fizički napadnut u Neumu, napadač priveden

Piše D  /  23.07.2021., 03:07h

Postupajućeg federalnog inspektora za cestovni promet grubo fizički napao je suvozač teretnog vozila, nad kojim je vršen nadzor zbog prekršaja. Dogodilo se to u mjestu Materiz, na ulazu u općinu Neum, a počinitelj je uništio službeni laptop i oštetio dio službenog vozila Federalne uprave za inspekcijske poslove. Potom se, s vozačem, vozilom udaljio s mjesta događaja, prenosi Fena.

"Napadač je priveden ubrzo nakon što je, o tom događaju inspektor, obavijestio nadležnu policijsku upravu. Poduzete su i ostale radnje iz njihove nadležnosti, a o svemu su informirali i nadležno tužilaštvo", navodi se.

Federalna uprava za inspekcijske poslove osuđuje najnoviji napad na federalne inspektore i pokušaje da se drskim i nasilnim ponašanjem spriječi provođenje zakona u tijeku redovnih inspekcijskih poslova, a prijetnjama i napadima na ovlaštena službena lica izuzme iz zakona i prekršajne odgovornosti.

Podsjećaju da je napad na službenu osobu u vršenju službene dužnosti, kazneno djelo, a očekuju dalje postupanje nadležnih policijskih i pravosudnih organa u smislu provođenja istrage i pokretanja kaznenog postupka protiv napadača.

Zahvaljuju pripadnicima Policijske uprave Neum za brzu intervenciju i reakciju na taj nemili događaj koji, srećom, nije završio i težim epilogom po zdravlje i život napadnutog inspektora.

"Federalna uprava za inspekcijske poslove ostaje opredijeljena da, postupanjem u službi jačanja pravne discipline i razvoja kulture poštivanja pravnih propisa, bezrezervno doprinosi uspostavi visokog stupnja pravne sigurnosti i unaprjeđenju vladavine prava, za kolektivnu dobrobit svih građana i pravnih subjekata u FBiH", navode u priopćenju za javnost.

Dnevnik.ba

24. rujan 2021 21:47