StoryEditor

Federalni Dom naroda: Bošnjački izaslanici odbili spasiti bolnice

Piše D  /  26.07.2018., 03:07h

Predloženi Zakon o financijskoj konsolidaciji zdravstvenih ustanova vraćen je u formu nacrta zahvaljujući rukama bošnjačkih izaslanika.

Izaslanici iz Kluba Hrvata preglasani su prilikom pokušaja da se po žurnom postupku donese Zakon o financijskoj konsolidaciji javnih zdravstvenih ustanova.

Voljom bošnjačke većine ovaj je zakon vraćen u formu nacrta, što za one koje je trebao „skinuti s aparata“ znači produženje agonije.

Za vraćanje zakona korak unatrag najvećim je dijelom zaslužna bošnjačka većina, a obrazloženje koje su ponudili je kako im nisu ponuđeni potrebni pokazatelji, uključujući i financijske.

S druge pak strane, za Zakon o razvojačenim borcima Armije RBiH koji je danas također na Dnevnom redu, još se uvijek ne zna točan iznos kao ni izvori financiranja.

Sudržani su bili: Goran Akšamija, Almedin Aliefendić, Osman Ćatić, Lejla Didik-Sarajlić, Fuad Kadžimehmedović, Lejla Imamović, Mustafa Kurtović, Anes Osmanović, Refik Poparić, Jasenko Tufekčić, Edin Fejzić, Slađan Ilić, Vesna Sarađić i Šućur Slaviša.

Protiv su bili: Muhamed Kozadra, Sanela Mušović, Ismet Sarajlić, Ana Babić, Predrag Kojović, Mladen Lonić, Draženka Subašić, Željko Mirković, Segmedina Srna Bajramović, Anel Buljubašić, Edin Forto, Emir Frašto i Aner Žuljević.

R.I / Dnevnik.ba

 

27. travanj 2024 02:21