StoryEditor

Federalna vlada će rekonstruirati svoje zgrade u Sarajevu i Mostaru, pripremljeno 12 milijuna

Piše D  /  26.06.2021., 02:06h

Federalna vlada planira rekonstrukciju svojih zgrada u Sarajevu i Mostaru. Za tu namjenu u ovogodišnjem proračunu je planirala 12 milijuna KM, a vrsta radova još nije utvrđena.

Ovo su naveli u odgovoru na upit portala Klix.ba o navodu da je za rekonstrukciju fasade zgrade Vlade Federacije u Bosni i Hercegovini u Sarajevu planirano 20 milijuna KM.

Naglasili su da su proračunom za ovu godinu planirali 12 milijuna KM za rekonstrukciju zgrada u Sarajevu i Mostaru.

Naveli su da su u tijeku pripremne aktivnosti te da će biti određeno koji radovi će se morati izvršiti.

"Ističemo da još uvijek traju aktivnosti u vezi s opsegom rekonstrukcije, sanacije i adaptacije, kako bi se precizirao obuhvat radova i provele procedure u skladu sa zakonom. Tek po okončanju spomenutih aktivnosti te zakonskih procedura može se govoriti o vrsti radova, objektu na kojem će se izvoditi radovi te iznosu sredstava, a sve u okviru planiranog i odobrenog proračuna", obrazložili su u Vladi FBiH.

Podsjećamo, do početka 2018. godine sjedište entitetske izvršne vlasti je bilo u istoj zgradi u kojoj je sjedište Socijaldemokratske partije (SDP) u Sarajevu. Mjesečni najam je plaćala SDP-u u iznosu većem od 42.000 KM. Potom je kupila dio prostora u Energoinvestovoj zgradi u Sarajevu, koji koristi od 2018.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 08:32