StoryEditor

Federacija BiH: Od danas obvezna maska u zatvorenom prostoru

Piše D  /  11.07.2020., 08:07h

U priopćenju sa sjednice Kriznog stožera navodi se da su donesene i nove preporuke koje su dostavljene kriznim stožerima županijskih ministarstava zdravstva.

Građanima na području FBiH preporučuje se da zbog epidemiološke situacije koja se pogoršava izbjegavaju javna okupljanja i ograniče kretanje s ciljem smanjivanja rizika od koronavirusa, kao i zaštite zdravlja.

Osoba starije životne dobi, naročito onima s kroničnim bolestima, preporučuje se da izbjegavaju bespotrebna kretanja i korištenje javnog prijevoza, te da redovno koriste zaštitnu opremu, navodi se u priopćenju.

“Pridržavanjem mjera koje su na snazi štitimo sebe i druge i sprječavamo širenje koronavirusa i povećanje broja oboljelih”, istaknuli su iz Kriznog stožera.

Županijskim stožerima ministarstava zdravstva naredbom se dozvoljava uvođenje i restriktivnijih mjera, prema procjeni epidemiološke situacije u županiji, odnosno općini, uz redovno izvještavanje Kriznog stožera federalnog Ministarstva zdravstva.

U uvjetima pogoršane epidemiološke situacije u FBiH naređeno je striktno poštivanje preporuka Zavoda za javno zdravstvo FBiH za sve one na koje se preporuke odnose.i

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 17:06