Article_Top_970x250

Federacija BiH: Od danas obvezna maska u zatvorenom prostoru

koronavirus

Federacija BiH: Od danas obvezna maska u zatvorenom prostoru

srp 11, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: BHRT

Krizni stožer Ministarstva zdravstva Federacije BiH donio je naredbu kojom je od danas obvezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru uz držanje distance od minimalno metar, kao i u otvorenom javnom prostoru, ako nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra.

U priopćenju sa sjednice Kriznog stožera navodi se da su donesene i nove preporuke koje su dostavljene kriznim stožerima županijskih ministarstava zdravstva.

Građanima na području FBiH preporučuje se da zbog epidemiološke situacije koja se pogoršava izbjegavaju javna okupljanja i ograniče kretanje s ciljem smanjivanja rizika od koronavirusa, kao i zaštite zdravlja.

Osoba starije životne dobi, naročito onima s kroničnim bolestima, preporučuje se da izbjegavaju bespotrebna kretanja i korištenje javnog prijevoza, te da redovno koriste zaštitnu opremu, navodi se u priopćenju.

“Pridržavanjem mjera koje su na snazi štitimo sebe i druge i sprječavamo širenje koronavirusa i povećanje broja oboljelih”, istaknuli su iz Kriznog stožera.

Županijskim stožerima ministarstava zdravstva naredbom se dozvoljava uvođenje i restriktivnijih mjera, prema procjeni epidemiološke situacije u županiji, odnosno općini, uz redovno izvještavanje Kriznog stožera federalnog Ministarstva zdravstva.

U uvjetima pogoršane epidemiološke situacije u FBiH naređeno je striktno poštivanje preporuka Zavoda za javno zdravstvo FBiH za sve one na koje se preporuke odnose.i

Dnevnik.ba