StoryEditor

FBI objavio crteže žrtava serijskog ubojice

Piše D  /  14.02.2019., 03:02h

Policijski istražitelji kažu da je ciljao ‘marginalizirane i ranjive žene‘, primarno prostitutke i ovisnice od droge, kao i transrodne žene.  S obzirom na to da je riječ o "problematičnim ženama", njihova smrt često nije pobuđivala naročitu sumnju. Little, uostalom, nije koristio oružje. 

Ovaj bivši profesionalni boksač prvo bi nokautirao žrtvu, a potom je zadavio. Često nije bilo očiglednih znakova ubojstva. Bez znakova uboda ili rana od metaka mnoge od ovih smrti nisu bile klasificirane kao ubojstva, već kao predoziranja, nesreće ili prirodne smrti. 

Little je prvi put uhvaćen 2012. godine zbog posjedovanja droge u skloništu za beskućnike u Kentuckyju, a potom je izručen Kaliforniji.  Tamo je nad njime izvršena DNK analiza koja ga je povezala sa uzorcima DNK sa mjesta tri ubojstva izvršena između 1987. i 1989. godine u okrugu Los Angeles. 

Sada se zna da je Little u rasponu od 56 godina uglavnom napadao žene, vršio provale, oružane pljačke i imao probleme s drogom, navodi "New York Post". Osuđen je 2014. godine za tri ubojtva, uz trostruku doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti pomilovanja, ali, kako se ispostavilo, to je bio tek početak. 

Njegov slučaj je proslijeđen programu FBI-ja za zaustavljanje nasilnih kriminalaca koji analizira serijske počinitelje nasilnih i seksualnih zločina. Odmah je pronađena veza između ubojstava za koja je osuđen i ranijih neriješenih sumnjivih smrti iz sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća.

U proljeće prošle godine istražitelji su ispitali Littlea, nudeći mu premještaj u drugi zatvor u zamjenu za priznanja ostalih ubojstava. I tada je usljedio šok - Little je priznao, i to čak 90 ubojstava, detaljno prepričavajući gdje je ubijao i koga, iako se nije mogao prisjetiti točnih datuma. 

FBI je do sada uspio potvrditi da je Little zaista ubio 34 žene, a istraga se nastavlja. Ako broj ubijenih žena dostigne onaj iz njegovog priznanja, to će značiti da je riječ o najvećem potvrđenom serijskom ubojci u američkoj povijesti. 

Do sada, prvo mjesto na crnoj listi držao je Gary Leon Ridgway, poznatiji kao "Green river killer", koji je osuđen za 49 ubojstava.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 11:46