Article_Top_970x250

Famozna sarajevska "četvorka" se raspala

Izbor gradonačelnika Sarajeva

Famozna sarajevska "četvorka" se raspala

ožu 25, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: N1

''Stalno se tvrdilo da se ima 18 ili čak 19 i 20 ruku. Jučer se nije ni došlo do glasovanja za Bogića Bogićevića. Odmah su u početku mene proglasili kao glavnog krivca, da ne kažem 'izdajicu'.''

Potpredsjednik Narodnog europskog saveza (NES), a doskorašnji predsjednik NBL-a Ibrahim Hadžibajrić kazao je da "četvorka" više ne postoji, odnosno da oni više nisu dio sarajevske koalicije četiri stranke.

Načelnik Općine Stari Grad kaže je kandidat SDP-a za gradonačelnika Sarajeva Bogić Bogićević ''prevaren''.

''Stalno se tvrdilo da se ima 18 ili čak 19 i 20 ruku. Jučer se nije ni došlo do glasovanja za Bogića Bogićevića. Odmah su u početku mene proglasili kao glavnog krivca, da ne kažem 'izdajicu'. Otkud oni uopće mogu znati tko je glasovao za Srdića, a tko za Ademovića i kako ima 13 nevažećih listića. Sasvim neozbiljno. Ovdje je jedan najobičniji spin gdje je sad akecnat bačen da li je netko ostao ili ne na nastavku sjednice, a nitko ne govori o 10 ruku umjesto 18, 19 ili 20, o klasičnoj izdaji u njihovim redovima'', naveo je Hadžibajrić za BHT, prenosi N1.

Kako je naveo, ne radi se o nikakvoj novoj koaliciji NES-a sa SDA.

''Ali, mi nismo sigurno u priči sa 'četvorkom', naveo je. 

''Hajmo pričati o tome tko ih je izdao. Oni znaju dobro kojih je to osam ili devet ruku koji su trebali glasovati za Ademovića, a nije glasovalo. Ako smo partneri u vlasti, a očito da više nismo sigurno. Nismo više dio 'četvorke', poslije onih riječi jučer, nećemo više biti dio 'četvorke'. Jako su teške riječi pale i ja sigurno preko toga neću prijeći'', poruka je Hadžibajrića.

Podsjetimo, kandidat za gradonačelnika Sarajeva Bogić Bogićević jučer je uputio pismo predsjedniku SDP-a BiH Nerminu Nikšiću u kojem ga obavještava o neopozivoj odluci da povuče kandidaturu za tu poziciju.

Kako je naveo, ona je očigledno postala kamen spoticanja u koalicijskim odnosima 'četvorke', koja je tim povodom pokazala evidentno nejedinstvo na sjednici Gradskog vijeća Sarajeva.

Dnevnik.ba