StoryEditor

Fake news o Mostaru danas poharala bošnjački medijski prostor

Piše D  /  21.12.2018., 08:12h

Podsjetimo, prije mjesec dana Dnevnik.ba objavio dokaze kako je dotični novinar krivotvorio povijest povodom 25 godina rušenja Starog Mosta u Mostaru, a isti je novinar danas na svom Twitteru postavio objavu s lažiranom vijesti.

Opis objave je predstavljen kako je jedna turistička agencija iz Republike Hrvatske u svojoj ponudi predstavlja Mostar. Objavljena je fotografija Mostara pod snijegom na kojoj svaki laik vidi loše napravljenu fotomontažu gdje je su na lokalitetu starog grada montirana dva crkvena tornja na  mjestima gdje se u stvarnosti nalaze džamijski minareti.

Na gornjem dijelu fotografije, na vrhu brda Fortica gdje se u stvarnosti nalazi velika državna BiH zastava nalazi se veliki križ koji se u stvarnosti nalazi nasuprot toga brda na brdu Hum!

Kada odete na stranicu spomenute turističke agencije koju Kajan u svojoj objavi spominje na destinaciji Mostar  se nalazi fotografija Starog mosta, simbola grada Mostara, a ne snježni Mostar s obzirom na to da i slabo upućeni znaju da je snijeg u Mostaru rijetkost.

Dugogodišnji novinar Sanel Kajan sa svim svojim  radnim iskustvom odnosno manipulacijama javnosti ‘dogurao‘ je do toga da radi za jednu svjetsku TV kuću kojoj manipulacije nisu strane, a to su pokazali prilikom izvještavanja o studentskim prosvjedima protiv bošnjačkog Željka Komšića.

Nejasno je tko je autor fotomontaže koju je Kajan dijelio na društvenim mrežama, ali bi trebao poraditi na služenju photoshopom.

R. I. / Dnevnik.ba

15. travanj 2024 01:46