Article_Top_970x250

Fahrudin Ramić pušten na slobodu

prijetio murizu memiću

Fahrudin Ramić pušten na slobodu

lip 21, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Fahrudin Ramić (Foto: Avaz.ba)

Fahrudin Ramić (1995.), suprug Alise Ramić (djevojačko Mutap), bivše djevojke stradalog Dženana Memića, pušten je na slobodu.

"Nakon kriminalističke obrade po uputi dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo on je otpušten iz službenih prostorija", izjavio je za Klix.ba Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a Županije Sarajevo.

Ramić je uhićen nakon što je policiji prijavljeno da je prijetio smrću Murizu Memiću, ocu stradalog Dženana.

Alisa Ramić, nekadašnja djevojka Dženana Memića, je uhićena prije nekoliko dana u Sarajevu, a u subotu joj je određen jednomjesečni pritvor zbog sumnje na kaznena djela organiziranog kriminala, odnosno pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela, protuzakonitog posredovanja i prikrivanja dokaza.

Muriz Memić je u nedjelju dobio prijetnje smrću, a obitelj je slučaj odmah prijavila policiji.

"Nakon pet godina borbe i konačno prvih uhićenja počele su i izravne prijetnje. Izgleda da gori pod nogama i da smo udarili gdje ih najviše boli. Prijetnja ubojstvom Murizu Memiću od nama poznate osobe, a vezane za ovaj slučaj, upravo je prijavljena MUP-u ŽS. Pozvali su Muriza da odmah dođe u krim službu", navedeno je na Facebook stranici "Pravda za Dženana Memića".

Dnevnik.ba