StoryEditor
koruptivna hobotnica sda

Fadil Novalić tužitelje nazvao mafijašima: Jedan ajet kaže da je dobro oprostiti, ali možete i vratiti

Piše desk  /  19.03.2024., 12:35h

Fadil Novalić, bivši premijer Vlade Federacije koji bi već danas trebao otići na izdržavanje zatvorske kazne u Vojkoviće, sinoć je na svom Facebook profilu objavio snimak govora u kojem navodi da je “projekt protiv njega detaljno isplaniran, obilato financiran i kirurški precizno izvršen”.

Presuđeni Novalić, koji ne može da se pomiri s odlaskom u zatvor, ponovo je direktno napao Amerikance da stoje iza njegovog procesa.

Novalić je istaknuo da je smijenjen po direktivi SAD, da je "prije tri-četiri godine tamo u Americi je donesena odluka da se ide protiv SDA".

Međutim, na samom kraju videoobraćanja, Novalić iznosi teške optužbe na račun državnih tužitelja i između ostalog, upućuje im ozbiljnu prijetnju.

 - Isti ovi tužitelji, ima ih četiri, to  je dio mafije kriminalne u pravosuđu. Oni su vidjeli priliku u respiratorima da naprave skandal. Ja sam također mogao, emotivno to, mnogo teže  doživjeti. Međutim, ja sam to ovako sabrao: Ako oni mene emotivno oštete, ja neću moći ništa učiniti da se ti ljudi kazne ili udalje. Također, jedan ajet kaže da je dobro oprostiti, ali možete i vratiti. Ja sam se odlučio da vratim - rekao je Novalić.

Dnevnik.ba

23. lipanj 2024 19:34