StoryEditor

Facebook profil ubojice zatrpan porukama podrške, splitske ulice puste

Piše D  /  12.01.2020., 10:01h

Nakon jučerašnjeg kobnog popodneva, Splitom je bila zavladala potpuna tišina i strah, na cesti, kako kažu, nije bilo ni pasa.

‘Tau. Pravednik među narodima’, stoji na Facebook profilu Filipa Zavadlava (25) kojega se sumnjiči za ubojstvo trojice, Jurica Torlaka, Marina Bobana na Šperunu i Marina Paića zvanog Pajser kojeg je smaknuo u Radmilovićevoj ulici. Svi trojicu, inače pripadnike narko miljea, pokosio je rafalima iz kalašnjikova u subotu oko 15.35 sati, nakon čega je s puškom u ruci krenuo prema Kamenitoj ulici. Namjeravao je ubiti još dvojicu, no nije ih pronašao.

Po uhićenju je odveden u KBC Split na pregled, među ostalim i kod psihijatra. Bio je potpuno miran i hladan.

Kako piše 24sata.hr, on policiji još uvijek nije rekao ništa. 

I dok je uhićeni, koji je u krvavi pohod krenuo želeći zaštititi brata od dilera koji su mu prijetili zbog dugova za drogu, čekao ispitivanje na Županijskom državnom odvjetništvu, na njegovom profilu pojavile su se brojne poruke podrške zbog počinjenja ovih kaznenih djela. Mahom nezadovoljni radom sustava, Filipu uglavnom čestitaju što je maknuo ološ s ulice nazivajući ga herojem.

Podsjetimo, Filip je na Šperunu smaknuo dvojicu, dok su bili na motociklu matke Yamaha. Marin Boban odmah je preminuo dok je Jurica Torlak umro od posljedica ranjavanja u splitskoj bolnici. Na drugoj lokaciji, u Radmilovićevoj, također na motociklu, ali marke Suzuki, ubijen je Marino Paić.

Prije nego je ubojica uhićen u kafiću ‘Borsalino’, policija je uhitila i Branka M., brata od Jerka M. koji je također bio na listi za odstrel. Branko M. je, kako su izvijestili iz policije, uhićen jer ima saznanja o slučaju, no neslužbeno se doznaje da su ga sklonili kako ne bi i on stradao.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 10:18