StoryEditor

Evo zašto je Istanbul izgubio pravo na domaćinstvo finala Lige prvaka

Piše D  /  13.05.2021., 09:05h

Finale Lige prvaka sve je bliže, a Manchester City i Chelsea svaki dan prate razvoj situacije oko toga gdje će se igrati 29. svibnja. Naime, neće se igrati u Istanbulu niti će mu domaćin biti Wembley, koji se spominjao kao zamjena, već će finalisti za klempavi pehar igrati u Portu, javljaju tako svjetski mediji, prenosi Večernji.hr.

Razlog premještanja domaćinstva utakmice za naslov najbolje europske klupske momčadi je zabrinutost zbog pandemije koronavirusa. Iako davno potvrđen kao domaćin tog ogleda, Istanbul je zbog pravila vezanih za smanjenje širenja koronavirusa maknut s popisa grada domaćina završne utakmice Lige prvaka.

Za razliku od Turske, pravilo karantene za engleske stanovnike ne vrijedi kad je u pitanju Portugal i svi koji će biti na susretu, a to vrijedi i za igrače, neće morati u 10 dana dugu hotelsku izolaciju. Osim toga, očekuje se da će biti dopušten ulazak oko šest tisuća navijača svakog kluba na Portov stadion. Portugal je bio domaćin i prošlogodišnjeg finala koje se igralo u Lisabonu.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 23:58