Article_Top_970x250

Evo tko su ostali članovi grupe Sade Đuguma koji su jutros uhićeni

reketarili poduzetnike

Evo tko su ostali članovi grupe Sade Đuguma koji su jutros uhićeni

stu 23, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: FUP

Uz Sadu Đuguma i Dženana Demirovića, u akciji "Inpact" koju su jutros izveli pripadnici Federalne uprave policije uhićeni su Adnan Šljivić, Rijad Dumpor, Alen Fale, Miran Voljevica, Vedran Drljević i Edhem Memić, saznaje Avaz.

FUP je priopćio da se Đugum i ostali sumnjiče da su se u ožujku 2020. godine, planski udružili u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, tako da su od jednog od poduzetnika iz Mostara preuzeli dug prema trećem licu od kojeg su prvenstveno iznudili  vozilo Audi A6 i novčani iznos od 3.400 KM, a nakon čega su se usmjerili na poduzetnika, te od njega na nezakonit način prisvojili vozilo BMW čija je vrijednost 30.000 KM, i novac u iznosu od 2.000 KM. 

- Prilikom pretresa je do sada pronađena materija koja svojim izgledom asocira na opojnu droge “amfetamin” i “cannabis sativa L” vaga za precizno vaganje, ručni raketni bacač, oružje, municija, veća količina novca i drugi predmeti koji potiču ili su korišteni prilikom izvršenja predmetnih kaznenih djela, a koji će biti korišteni kao dokaz u kaznenom postupku, navodi se u priopćenju FUP-a

Uhićeni će biti kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Sarajevu i Mostaru, nakon čega će u zakonskom roku biti predati na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije.

- Značajnu podršku prilikom realizacije ove operativne akcije su pružili pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, ističu iz FUP-a.

Dnenvik.ba