Article_Top_970x250

Evo tko prijeti Hrvatima na putu do Eura, a tko u Ligi nacija

poznate informacije

Evo tko prijeti Hrvatima na putu do Eura, a tko u Ligi nacija

stu 21, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Marko Prpic/PIXSELL i screenshot

Hrvatska je u prvom izdanju Lige nacija ispala iz elitnog razreda.

U skupini s Engleskom i Španjolskom uzeli su Hrvati četiri boda, što na kraju nije bilo dovoljno kako bi zauzeli neko od prva dva mjesta.

Zato smo u utorak saznali tko su potencijalni protivnici Hrvatske u drugom izdanju Lige nacija koje će se igrati za dvije godine. U drugoj diviziji uz Hrvatsku će igrati: Austrija, Češka, Finska, Njemačka, Island, Norveška, Poljska, Rusija, Škotska, Srbija i Wales.

U prvom izdanju za naslov u elitnom razredu bore se Engleska, Portugal, Švicarska i Nizozemska, a za dvije godine uz njih će u Ligi A igrati još Belgija, Bosna i Hercegovina, Danska, Francuska, Italija, Švedska, Španjolska i Ukrajina.

Dobra je vijest što Hrvatska nije izgubila status nositelja u kvalifikacijama za Euro. Tko tamo čeka Hrvate saznat ćemo na ždrijebu 2. prosinca 2018. u Dublinu.

Hrvatska će biti nositelj, što znači da ne može biti u skupini sa Švicarskom, Portugalom, Nizozemskom, Engleskom, Belgijom, Francuskom, Španjolskom, Italijom i Poljskom.

No, zato iz drugog šešira prijete Njemačka i BiH, iz trećeg Srbija, a iz četvrtog Grčka i Crna Gora. 

Zbog složenih političkih odnosa u kvalifikacijama međusobno neće moći igrati Armenija - Azerbejdžan, Gibraltar - Španjolska, Ukrajina - Rusija, Kosovo - Srbija, ali i Bosna i Hercegovina i Kosovo.

Dnevnik.ba

 

Article_Bottom_970x250