Article_Top_970x250

Evo što Raspudić kaže o odličnom izbornom rezultatu Jandrokovića

politički suparnici

Evo što Raspudić kaže o odličnom izbornom rezultatu Jandrokovića

srp 07, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva

Nino Raspudić i njegova supruga Marija Selak Raspudić ušli su u hrvatski Sabor na listi Mosta

Iako su osvojili pet mandata manje nego na prošlim parlamentarnim izborima, Mostovci su imali razloga za slavlje.

Najavljivali su kako neće ni s SDP-om ni s HDZ-om, a u Sabor su uz poznati trojac Petrov-Grmoja-Bulj uveli također poznata imena, ali ne iz političkog života, prije svega bračni par Raspudić.

O novoj, političkoj karijeri u RTL-u Danas govorio je Nino Raspudić.

“Ništa se neće promijeniti u našim životima. Oboje smo bili dosad na istom poslu na Filozofskom fakultetu, sad ćemo biti saborski zastupnici. Taj paralelni, sličan život ide dalje”, rekao je Raspudić, dodajući da će zamrznuti svoj status na fakultetu jer misli “odgovorno i do kraja raditi posao saborskog zastupnika”.

Raspudić se u kampanji najviše nadmetao s HDZ-ovim Gordanom Jandrokovićem, koji je na kraju ipak dobio dvostruko više preferencijalnih glasova od njega.

“Može se reći da je relativno dobio dvostruko manje. Ja sam dobio 60 posto glasova liste, on 29 i nešto posto. Volio bih vidjeti da smo obojica išli na nezavisnim listama bez infrastrukture na terenu, kakav bi bio omjer. Ili da sam ja bio na HDZ-ovoj listi s infrastrukturom. Ali ne opterećujem se. Čestitam što je poboljšao svoj rezultat. A za buduću perspektivu mi govori da je on kao ministar dobio 808 glasova, a ja prvi puta idem na izbore i uzmem deset puta više. Valjda imam neku perspektivu”, rekao je Raspudić.

“Bit ćemo konstruktivna oporba”

Čestitao je izbornim pobjednicima Andreju Plenkoviću i HDZ-u te poručio da će biti konstruktivna oporba.

“Mi smo vrlo jasno definirali svoje vrijednosti i politike. Sva zakonska rješenja koja će biti u skladu s našim politikama i vrijednostima, mi ćemo iz oporbe podržati”, rekao je.

Za što će se osobno zalagati u Saboru? “Postoji puno nekih tema, od problema demokratskog deficita, pitanja znanosti i obrazovanja, vanjske politike i odnosa prema BiH, pitanje Europske unije i problema Unije… Čitav jedan niz pitanja postoji koja su mi bliža i na koja se mislim fokusirati.”

Dnevnik.ba