StoryEditor

Evo koliko su Fury i Wilder zaradili od meča u Las Vegasu

Piše D  /  23.02.2020., 08:02h

Fury je dominirao od prve do zadnje runde, Wilderu je sudac u ringu dvaput odbrojavao da bi u sedmoj rundi prekinuo meč nakon što je iz Wilderova kuta u ring bačen ručnik. Prvi put u povijesti teške kategorije meč dvojice do tad nepobijeđenih boksača završio je bacanjem ručnika.

Wilder je nakon meča čestitao Furyju, iako se požalio na svoj kut jer su prekinuli borbu, a Fury je odgovorio na isti način, pohvalama na račun sad već bivšeg prvaka.

"Moram pohvaliti Deontaya jer je pokazao srce prvaka. Ustao je i izdržao do sedme runde jer je pravi ratnik. Siguran sam da će ponovno biti prvak. Rekao sam vam što će se dogoditi, kralj se vratio na prijestolje", rekao je Fury koji je nakon borbe zapjevao "American Pie" zajedno s 15.000 gledatelja u dvorani hotela MGM Grand.

Kući pjevajući će i Deontay Wilder jer su on i Tyson Fury u ovoj borbi zaradili puno novca. Ugovorom prije borbe svakome je bilo zajamčeno po 28 milijuna dolara, a u istom omjeru (50-50) podijelit će i novac od televizijskih prava, odnosno pay-per-view prihoda. Očekuje se da će to svakom boksaču donijeti još 12 milijuna dolara.

Posebnom klauzulom u ugovoru unaprijed je razdijeljena razrada od eventualne treće borbe Tysona Furyja i Deontaya Wildera. Dogodi li se ona do kraja godine, Tyson Fury će dobiti 60, a Wilder 40 posto zarade, prenosi Index.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 17:08