Article_Top_970x250

Evo koliko se plaća sedmodnevni odmor u Hrvatskoj, a koliko kod najvećih konkurenata

ozbiljna prijetnja

Evo koliko se plaća sedmodnevni odmor u Hrvatskoj, a koliko kod najvećih konkurenata

lip 29, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Profimedia

“Mi smo nažalost u takvoj situaciji da gasimo turističke atrakcije, da gasimo noćni život, da ljudima jednostavno ne damo priliku da potroše više”, žale se ugostitelji

Sezona je počela, radnika nedostaje, a često se može čuti kako su cijene u Hrvatskoj znatno veće nego u Grčkoj i Turskoj.

Hotel s 4 zvijezdice i 7 noćenja u Hrvatskoj ćete platiti oko 1500 KM, a u to će biti uključen polupansion, no ne i prijevoz.

S druge strane u Turskoj za 1750 KM dobivate all inclusive ponudu (puni pansion i piće) te putovanje zrakoplovom do odredišta. Grčka će koštati 1850 KM , a dobivate polupansion kao u Hrvatskoj, ali je uključena cijena putovanja zrakoplovom i tako možete doći na sve grčke otoke, piše Dnevnik.hr.

Ozbiljna konkurencija

Mora se uzeti u obzir to što usluga ovisi od zemlje do zemlje, kažu u turističkim agencijama.

”U omjerima cijene i kvalitete, mi možemo reći da nam je Turska stvarno ozbiljan konkurent i to treba prihvatiti u politikama cijena za 2020. godinu. Ono što je problematika Hrvatske, u odnosu na konkurenciju, manji je broj povratnika”, kazao je Mislav Veselica, član uprave jedne velike turističke agencije.

Gase se turističke atrakcije i noćni život

I ugostitelji smatraju kako bi trebali ponuditi više ne bi li se uzdigli iznad konkurencije.

“Mi smo nažalost u takvoj situaciji da gasimo turističke atrakcije, da gasimo noćni život, da ljudima jednostavno ne damo priliku da potroše više. Naravno, uz manje poreze, koji bi rezultirali nižom cijenom, imali bi možda veću potrošnju”, kazao je ugostitelj Ante Vlašić iz Dubrovnika.

Hoće li sunce, čisto more i prekrasni gradovi zaista biti dovoljni i ovo sezonu, ostaje za vidjeti.

Dnevnik.ba