Article_Top_970x250

Evo koliko je Filip Zubčić zaradio današnjom pobjedom, svota je poprilična

svaka čast majstore

Evo koliko je Filip Zubčić zaradio današnjom pobjedom, svota je poprilična

pro 05, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Stefan Wermuth

- Zadnja godina i zadnja sezona su bile najbolje u mojem životu i nadao sam se da ću se zadržati na ovoj razini. Nevjerojatan je osjećaj - rekao je Zubčić.

Četvrti put u svojoj skijaškoj karijeri Filip Zubčić popeo se na postolje, a drugi put je došao do pobjede, ispred svojeg prijatelja i rivala, Slovenca Žana Kranjeca. Dogodilo se to danas u Santa Caterini u drugom veleslalomu sezone.

U prvoj vožnji Zubčić je odskijao vrlo dobro s nešto slabijim nastupom u sredini. Završio je na šestom mjestu sa 69 stotinki zaostatka za Kranjecom, da bi u drugoj vožnji odskijao maestralno, agresivno, direktno i bez pardona, baš onako kako od Filipa i priželjkujemo. Kada je ušao u cilj i glasno viknuo "da, da, da", vidjelo se da je bio svjestan kakvu je vožnju odskijao.

Ušao je u cilj sa sekundom i 15 stotinki prednosti ispred do tada vodećeg Adama Zampe. Pokušavali su ga redom skinuti Ford, Meillard, Pinturault, Odermatt i Kranjec, a nitko osim Slovenca nije uspio prići ni blizu unatoč prednostima iz prve vožnje.

Kranjec je za Zubom zaostao 12 stotinki, a Švicarac Marco Odermatt 30, prenosi Večernji.hr.

- Zadnja godina i zadnja sezona su bile najbolje u mojem životu i nadao sam se da ću se zadržati na ovoj razini. Nevjerojatan je osjećaj - rekao je Zubčić nakon trijumfa i dodao:

- Moj cilj je uvijek biti na vrhu i uvijek skijati kako sam skijao danas.

A ovom pobjedom Zubčić je zaradio i popriličan iznos, 40 tisuća franaka ili oko 280 tisuća kuna. U prošloj je sezoni ukupno zaradio oko 750 tisuća kuna i lijepo je vidjeti da mu se sav naporan rad sada vraća.

Dnevnik.ba