StoryEditor

Evo koliko je Filip Zubčić zaradio današnjom pobjedom, svota je poprilična

Piše D  /  05.12.2020., 11:12h

Četvrti put u svojoj skijaškoj karijeri Filip Zubčić popeo se na postolje, a drugi put je došao do pobjede, ispred svojeg prijatelja i rivala, Slovenca Žana Kranjeca. Dogodilo se to danas u Santa Caterini u drugom veleslalomu sezone.

U prvoj vožnji Zubčić je odskijao vrlo dobro s nešto slabijim nastupom u sredini. Završio je na šestom mjestu sa 69 stotinki zaostatka za Kranjecom, da bi u drugoj vožnji odskijao maestralno, agresivno, direktno i bez pardona, baš onako kako od Filipa i priželjkujemo. Kada je ušao u cilj i glasno viknuo "da, da, da", vidjelo se da je bio svjestan kakvu je vožnju odskijao.

Ušao je u cilj sa sekundom i 15 stotinki prednosti ispred do tada vodećeg Adama Zampe. Pokušavali su ga redom skinuti Ford, Meillard, Pinturault, Odermatt i Kranjec, a nitko osim Slovenca nije uspio prići ni blizu unatoč prednostima iz prve vožnje.

Kranjec je za Zubom zaostao 12 stotinki, a Švicarac Marco Odermatt 30, prenosi Večernji.hr.

- Zadnja godina i zadnja sezona su bile najbolje u mojem životu i nadao sam se da ću se zadržati na ovoj razini. Nevjerojatan je osjećaj - rekao je Zubčić nakon trijumfa i dodao:

- Moj cilj je uvijek biti na vrhu i uvijek skijati kako sam skijao danas.

A ovom pobjedom Zubčić je zaradio i popriličan iznos, 40 tisuća franaka ili oko 280 tisuća kuna. U prošloj je sezoni ukupno zaradio oko 750 tisuća kuna i lijepo je vidjeti da mu se sav naporan rad sada vraća.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 09:29