Article_Top_970x250

Evo kakvo vrijeme meteorolozi najavljuju za vikend

roštilj za praznik rada

Evo kakvo vrijeme meteorolozi najavljuju za vikend

tra 29, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva/Ilustracija

Danas u Bosni i Hercegovini meteorolozi najavljuju umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

U poslijepodnevnim satima širom zemlje su izgledni prolazni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 25°C.

U petak, 30.4.2021., u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Prolazna kiša u ranim jutarnjim satima. U poslijepodnevnim satima rijetko u Bosni je moguć kratkotrajan lokalni pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C.

U subotu, 1.5.2021., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuju lokalni pljuskovi. Jači pljuskovi su u Hercegovini. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27°C.

U nedjelju, 2.5.2021., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slaba kiša se očekuje na području Hercegovine, središnjim, zapadnim i jugozapadnim dijelovima Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Povremeno s jakim udarima juga. Najniža jutarnja temperatura zraka između 11 i 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27°C.

Dnevnik.ba