StoryEditor
priština

Evo kako se poraz Srbije slavio na Kosovu

Piše desk  /  03.12.2022., 18:40h

Srbija je nakon poraza od Švicarske 3:2 ispala sa Svjetskog prvenstva. Momčad Dragana Piksija Stojkovića završila je natjecanje na posljednjem mjestu u skupini G. Gol za vodstvo Švicaraca zabio je Xherdan Shaqiri, 31-godišnji Albanac rođen u Gnjilanu na Kosovu.

Podsjetimo, Shaqiri i Granit Xhaka svojim su golovima izbacili Srbiju sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, nakon čega su srpskim navijačima rukama pokazivali simbol albanskog orla. 

Shaqiri, koji je tada novčano kažnjen, sada se suzdržao pa je Srbima na tribinama prstom pokazivao da se stišaju, a potom im je okrenuo leđa i ponosno pokazivao na svoje prezime. Granit Xhaka također je odigrao dobru utakmicu, a u jednom trenutku obračunavao se s cijelom srpskom klupom, psujući majku Piksijevim pričuvama na tečnom albanskom. 

U drugom trenutku, kamere su uhvatile Piksija kako gol Srbije slavi psujući "majku šiptarsku". Unatoč svim tenzijama, igrači Srbije na kraju utakmice sportski su čestitali svojim protivnicima, a njihov poraz odnosno pobjeda Švicarske na albanski pogon žestoko je proslavljena na Kosovu. 

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 01:19