StoryEditor

Evo kako Kauboji mogu na najlakši način osigurati plasman na Olimpijske igre

Piše D  /  17.01.2020., 12:01h

Hrvatski rukometaši su se tako sasvim približili plasmanu u polufinale europskog natjecanja jer je u posljednjem susretu 1. kola skupine I drugog kruga natjecanja na Europskom prvenstvu za rukometaše Njemačka u Beču svladala Bjelorusiju s 31:23 (18:11), piše Direktno.hr.

Ranije u četvrtak Španjolska je očekivano svladala Češku s 31:25 pa su sada Španjolska i Hrvatska na vrhu ljestvice s po četiri boda, Austrija i Njemačka imaju po dva, dok su Češka i Bjelorusija bez bodova.

U 2. kolu u subotu od 20.30 sati Hrvatska će igrati protiv Njemačke, a pobjedom u tom susretu bi praktički osigurala plasman u polufinale.

Nakon toga Hrvatska igra protiv Češke u ponedjeljak, a potrebno će ostvariti i pobjedu protiv Čeha. Protiv Španjolaca igramo u srijedu, a ova utakmica će postati izuzetno bitna ako budemo poraženi protiv Njemačke. 

Bitna je borba za Olimpijske igre. U borbi za OI mjesta  su u našoj skupini Bjelorusija, Češka i Austrija, a u skupini u Malmöu Portugal, Mađarska, Slovenija i Island. Od reprezentacija koje su domaćini turnira nema više Francuske, a s nadom da mogu do kraja ostale su Norveška i Njemačka. Ako jedna od ove dvije reprezentacije bude prva, Hrvatska će biti domaćin kvalifikacijske skupine.

Osvojena medalja na ovom prvenstvu jamči i plasman na sljedeće SP u Egiptu, ali i direktan plasman na sljedeći Euro koji će 2022. biti u Mađarskoj i Slovačkoj, a naslov i plasman direktno u Tokio, jer više ne postoji mogućnost da Danci budu prvaci, pa je u tom slučaju i drugi mogao ići za Tokio.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 09:15