Article_Top_970x250

Evo kako Kauboji mogu na najlakši način osigurati plasman na Olimpijske igre

SVE JE JASNO

Evo kako Kauboji mogu na najlakši način osigurati plasman na Olimpijske igre

sij 17, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

U prvom kolu skupine I druge faze natjecanja na Europskom prvenstvu rukometaši Hrvatske su u četvrtak u Beču protiv Austrije slavili s 27:23 (13:8).

Hrvatski rukometaši su se tako sasvim približili plasmanu u polufinale europskog natjecanja jer je u posljednjem susretu 1. kola skupine I drugog kruga natjecanja na Europskom prvenstvu za rukometaše Njemačka u Beču svladala Bjelorusiju s 31:23 (18:11), piše Direktno.hr.

Ranije u četvrtak Španjolska je očekivano svladala Češku s 31:25 pa su sada Španjolska i Hrvatska na vrhu ljestvice s po četiri boda, Austrija i Njemačka imaju po dva, dok su Češka i Bjelorusija bez bodova.

U 2. kolu u subotu od 20.30 sati Hrvatska će igrati protiv Njemačke, a pobjedom u tom susretu bi praktički osigurala plasman u polufinale.

Nakon toga Hrvatska igra protiv Češke u ponedjeljak, a potrebno će ostvariti i pobjedu protiv Čeha. Protiv Španjolaca igramo u srijedu, a ova utakmica će postati izuzetno bitna ako budemo poraženi protiv Njemačke. 

Bitna je borba za Olimpijske igre. U borbi za OI mjesta  su u našoj skupini Bjelorusija, Češka i Austrija, a u skupini u Malmöu Portugal, Mađarska, Slovenija i Island. Od reprezentacija koje su domaćini turnira nema više Francuske, a s nadom da mogu do kraja ostale su Norveška i Njemačka. Ako jedna od ove dvije reprezentacije bude prva, Hrvatska će biti domaćin kvalifikacijske skupine.

Osvojena medalja na ovom prvenstvu jamči i plasman na sljedeće SP u Egiptu, ali i direktan plasman na sljedeći Euro koji će 2022. biti u Mađarskoj i Slovačkoj, a naslov i plasman direktno u Tokio, jer više ne postoji mogućnost da Danci budu prvaci, pa je u tom slučaju i drugi mogao ići za Tokio.

Dnevnik.ba