StoryEditor

Evo kako je Jurčević prokomentirao utakmicu protiv svoje Hrvatske

Piše D  /  10.09.2019., 12:09h

Veliko iznenađenje dogodilo se u ponedjeljak na stadionu Bakcell Arena, gdje su domaći Azerbajdžan i druga reprezentacija sa svjetskog prvenstva, Hrvatska, odigrali 1:1.

Naravno, u hrvatskom stožeru svi su bili razočarani, ali ponajprije zbog loše igre, posebice u drugom dijelu utakmice.

S druge strane, Nikola Jurčević, uz kojeg na klupi sjedi i Mario Tokić, nije skrivao zadovoljstvo.

‘Prije svega želim naglasiti da kao Hrvatu moje srce kuca za moju domovinu, ali ovom prilikom bio sam potpuno posvećen uspjehu i rezultatu Azerbajdžana. I iznimno sam ponosan na ovaj remi, na igrače koji su se lavovski borili i demonstrirali odličan nogomet, ali i na publiku koja nam je bila od velike pomoći. Igrali smo protiv reprezentacije koja je prepuna klasnih igrača, ali nismo bili u podređenom položaju. Dapače, u drugom poluvremenu smo nadigrali Hrvatsku i zaslužili smo gol i ovakav rezultat‘, rekao je Jurčević, pa je istaknuo ključnog igrača.

‘Imali smo već dobrih utakmica u posljednje vrijeme, ali ne i rezultat. Ovo je zadovoljavajući rezultat i sada imamo dvije opcije: nastaviti dalje hvatati bodove ili testirati mlade igrače. Balajev je bio perfektan. Prvih 15-20 minuta bilo je posebno pamtljivo. Hrvati su krenuli moćno, ali on nas je spasio. Jedan je igrač za uspjeh trebao napraviti nešto posebno i to je bio naš golman‘.

Jurčević, skorman kakav jest, o svojim zaslugama nije htio govoriti. Ali očito je imao ‘nos‘ za pogoditi zamjenu te je u 46. minuti na teren poslao Tamkina Khalilzadea, koji je u 72. minuti zabio za 1:1.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 09:24