StoryEditor

Evo kako Hrvatska može ostati u elitnom razredu Lige nacija

Piše D  /  14.11.2020., 10:11h

Švedska je potpuno izdominirala viceprvake svijeta i slavila je golovima Kuluševskog u 36. i Danielsona u 45. minuti, a isti igrač je u 82. minuti zabio autogol za 2:1. Hrvatska do samoga kraja nije stvorila nijednu izglednu priliku i sasvim zasluženo je izgubila od momčadi koju je istim rezultatom pobijedila na Maksimiru prije mjesec dana.

Ovim porazom Švedska se izjednačila s Hrvatskom po broju bodova, ali Hrvatska je i dalje ispred nje. Prvi kriterij određivanja poretka je broj bodova osvojen u međusobnim susretima. Budući da su obje momčadi osvojile po tri boda gleda se gol razlika u međusobnim omjerima, a i ona je izjednačena - 3:3. Obje momčadi zabile su isti broj golova u međusobnim susretima kao i broj golova u gostima u međusobnim susretima, a sljedeći kriterij je ukupna gol razlika.

Standings provided by SofaScore LiveScore

I po tome su Hrvatska i Švedska izjednačene (-6) pa tek sedmi kriterij, ukupan broj postignutih golova, gura Hrvatsku ispred Šveđana. Hrvatska je zabila sedam, a Švedska samo tri.

Da bi ostala u najvišem razredu Lige nacija Hrvatska u utorak protiv Portugala na Poljudu ne smije ostvariti lošiji rezultat nego Švedska u gostima kod Francuske. Osvoje li i Hrvatska i Švedska isti broj bodova, Hrvatska će zadržati treće mjesto, a Švedska će ispasti u B razred Lige nacija, prenosi Index.hr.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 06:15