Article_Top_970x250

Evo kako će se prema novoj odluci raspodijeliti 21 milijun KM nižim razinama vlasti

preinačena ranija odluka

Evo kako će se prema novoj odluci raspodijeliti 21 milijun KM nižim razinama vlasti

tra 05, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Fena

Vlada Federacije BiH danas je izmijenila svoju raniju odluku o raspodjeli 21 milijuna KM nižim razinama, te će navedeni iznos biti preusmjeren Ministarstvu zdravstva FBiH koje bi trebalo kupiti opremu u navedenom iznosu, piše Klix.ba.

Naime, shodno odluci, medicinska oprema koja će biti nabavljena u cilju borbe protiv pandemije koronavirusa trebala bit biti raspodijeljena na zavode za javno zdravstvo županija, koji će onda prema postocima broja stanovnika i sl. dijeliti dalje nižim razinama .

Kako piše klix.ba, za ovu odluku glasali su ministri iz SDA i SBB-a, dok ministri iz HDZ-a BiH nisu glasali.

Također, ni ministar unutarnjih poslova FBiH Aljoša Čampara, koji je danas podsjetio da je prvi izrazio neslaganje s ranijom odlukom, u konačnici nije dao svoj glas za ovu novu odluku budući da prethodno nije usvojen njegov prijedlog na ovoj sjednici.

On je, naime, danas predložio je da se kao grant Bosanskopodrinjskoj županiji transferira 2,9 milijuna, a Posavskoj županijii 1,5 milijuna KM.

Kako je naveo, sve ostalo svakako je predloženo u tekuću pričuvu Federalnog ministarstva zdravstva za nabavu medicinske opreme.

Dnevnik.ba