Article_Top_970x250

Evo gdje će predsjednički kandidati proslaviti blagdan Velike Gospe

MISNA SLAVLJA I PROCESIJE

Evo gdje će predsjednički kandidati proslaviti blagdan Velike Gospe

kol 14, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Nastavlja se pretkampanja za predsjedničke izbore. Nakon što je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović objavila kandidaturu usred proslave Oluje dva njezina najistaknutija protukandidata su tog dana također bili medijski aktivni - jedan u Zagrebu na Mirogoju, drugi u Kninu i Kijevu.

Drugi najznačajniji politički datum u kolovozu blagdan je Velike Gospe. Prilika je to kandidatima za javno pojavljivanje u marijanskim svetištima te razgovor s vjernicima, pa će Grabar-Kitarović blagdan Velike gospe obilježiti dvaput - ujutro na misi u Župi svetog Mihovila u Prološcu kod Imotskog, a navečer će sudjelovati u procesiji te biti na bogoslužju u Svetištu Majke Božje Trsatske.

Miroslav Škoro će Veliku Gospu obilježiti na misi u Osijeku najbližem marijanskom svetištu, u Aljmašu, gdje će svečanu misu u četvrtak voditi đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

Zoran Milanović za Veliku će se Gospu baviti ipak ponešto svjetovnijim stvarima, boravit će u Novoj Gradišci u povodu održavanja Novogradiškog glazbenog ljeta, piše N1.

Dnevnik.ba