StoryEditor

Eurowings otkazao letove za Mostar

Piše D  /  21.11.2018., 12:11h

U početku Eurowings je planirao da leti dva puta tjedno iz Düsseldorfa i Stuttgarta avionom Airbus 319 (144 mjesta), ali je zbog slabe prodaje prešao na mnogo manji avion Dash 8-400 (76 mjesta).

Letovi iz Duse i Stuttgarta do Mostara uvedeni su u maju ove godine i funkcionirali su do drugog tjedna listopada. Krajem ljetne sezone letovi iz Düsseldorfa su dodatno smanjeni i radili su samo jednom nedjeljno.

Trenutno je Mostar povezan sa Zagrebom s dva nedjeljna leta. Letovima za Zagreb upravlja Croatia Airlines a snažno ih subvencionira Vlada Federacije Bosne i Hercegovine.

U intervjuu za portal Bljesak, Marin Raspudić, direktor Zračne luke Mostar, potvrdio je da je nastupila pauza u letovima Eurowingsa za Njemačku, te kako će ova kompanija do proljeća odlučiti hoće li nastaviti s letovima.

”Eurowings ispituje tržište i oni će razmotriti hoće li se nastaviti održavati linije za Njemačku”, rekao je Raspudić.

Direktor Raspudić je kazao kako se Aerodrom okreće vjerskom turizmu, prije svega Talijanima i Poljacima, a s ciljem uspostavljanja novih ruta i otkrivanja novih operatera objavljen je i javni poziv zainteresiranim stranama koji je otvoren do 1. ožujka.

Mostarski aerodrom našao se u posljednje vrijeme na meti kritika, budući da je jedini od četiri veća aerodroma u BiH koji ne uspijeva povećati promet.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 03:01