StoryEditor
korupcija

Europski parlament pokrenuo proces ukidanja imuniteta dvojici zastupnika

Piše desk  /  03.01.2023., 09:15h

Europski parlament u ponedjeljak je odlučio ukinuti imunitet dvojici zastupnika, usred velikog korupcijskog skandala koji je izazvao šok u Briselu.

Predsjednica Europskog parlamenta Roberta Metsola pokrenula je hitnu proceduru za odricanje od pravne zaštite dvojice poslanika, nakon zahtjeva belgijskih pravosudnih organa.

Skandal je počeo u prosincu, uhićenjem grčke europarlamentarke Eve Kaili. Optužena je da je prihvatala velike sume novca kako bi prodala uticaj Kataru i Maroku u Europskom parlamentu.

"Od prvog trenutka Europski parlament je učinio sve što je u njegovoj moći da pomogne u istragama i nastavićmo da se staramo o tome da nema nekažnjenih. Odgovorni će videti da je ovaj parlament na strani zakona Korupcija se ne može dozvoliti i mi ćemo učiniti sve da se borimo protiv nje", rekla je Metsola.

Press služba Europskog parlamenta nije objavila imena dvojice europskih zastupnika. Međutim, kako prenosi Euronews, koji se poziva na dva izvora upoznata sa slučajem koji nisu smjeli da govore javno jer je istraga u tijeku, u pitanju su Talijan Andrea Kozolino i Belgijanac Mark Tarabela.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 07:07