Article_Top_970x250

EU preusmjerava 18 milijuna eura iz IPA II za ekonomski opravak BiH

Vijeće ministara BiH

EU preusmjerava 18 milijuna eura iz IPA II za ekonomski opravak BiH

lip 11, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog dopune I Sporazuma o financiranju godišnjeg akcijskog programa za Bosnu i Hercegovinu za 2019. između Europske unije (EU), koju predstavlja Europska komisija, i Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Direkcija za europske integracije Vijeća ministara BiH, sa Osnovama za njegovo zaključivanje.

Europska unija tom dopunom želi osigurati sredstva kako bi bio podržan ekonomski oporavak BiH nakon pandemije COVID-19, uvođenjem dvije nove akcije, i to "EU4 mala i srednja poduzeća" s proračunom 14 milijuna eura i "EU4Trade" s proračunom četiri milijuna eura. Ova sredstva preusmjerena su iz  akcija "EU4Energy" i "EU4Transport", prenosi Fena.

Istovremeno, ukupna vrijednost godišnjeg akcijskog programa za BiH ostaje ista i iznosi 85.490.154 eura, kao i ukupan doprinos EU u iznosu 81.898.200 eura.

Ministarstvo financija i trezora dostavit će Prijedlog te dopune Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika je predložen direktor Direkcije za europske integracije, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Dnevnik.ba