StoryEditor

EU isporučila novu donaciju medicinske opreme za BiH

Piše D  /  16.07.2020., 01:07h

Vrijednost donacije iznosi oko 1,3 milijuna eura i uključuje 28 respiratora, 20 ultrazvučnih uređaja i 2.000 pulsnih oksimetara, koji će biti distribuirani medicinskim ustanovama širom BiH.

Sattler je rekao da smo još daleko od pobjede nad koronavirusom koji sve više pogađa mlade, zbog čega je potreban poseban oprez i poštivanje preporuka nadležnih institucija.

- Zato smo danas ovdje da uručimo veliku pošiljku medicinske opreme za BiH, a Europska unija ostaje najlojalniji partner bh. građana - dodao je Sattler.

Primopredaji je prisustvovala i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković koja je zahvalila Europskoj uniji na donaciji i stalnoj podršci koju pruža BiH.

Istaknula je da to predstavlja siguran znak da je BiH ozbiljan kandidat za punopravno članstvo u EU u ne tako dalekoj budućnosti.  

Oprema je nabavljena u okviru projekta koji provodi Razvojni program Ujedinjenih nacije (UNDP), a rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH Steliana Nedera navela je da su ponosni što su partneri Europske unije u pružanju strateške podrške BiH tijekom pandemije. 

Danas uručena oprema je dio pomoći Europske unije za BiH za borbu protiv koronavirusa ukupne vrijednosti sedam milijuna eura.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 01:28