StoryEditor
dogovor u istočnom sarajevu

EU će odblokirati sredstva namijenjena RS-u

Piše desk  /  29.11.2022., 21:17h

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas u Istočnom Sarajevu sa europskim komesarom za proširenje Oliverom Várhelyijem.

Dodik je nakon sastanka rekao da je na sastanku potvrđeno da će BiH u prosincu dobiti status kandidata za članstvo u EU, te da to nije uvjetovano, prenosi RTRS.

On je rekao da postoji sporazum o dvije stvari - migrantskoj politici i kontakt točki u BiH za suradnju sa Europolom, što je dugoočekivano.

Dodik je naveo i da je od Várhelyija dobio obećanja da će biti deblokirana sredstva Europske unije i da će biti nastavljena izgradnja koridora 5C od Doboja do Vukosavalja.

Prethodno, Dodik je na Twitteru zahvalio Varhelyiju na podršci europskom putu, dodajući da Republika Srpska ostaje opredijeljena za europske integracije.

Dodik je naveo da je sa Várhelyijem razgovarao o svim reformama koje je neophodno sprovesti, između ostalih, o potrebi usvajanja strategije o upravljanju migracijama i azilu, o stavljanju u funkciju kontakt točke za suradnju sa Europolom, kao i o drugim važnim pitanjima.

Varhelyi je naveo da reforme moraju biti ubrzane kako bi se dobila pozitivna odluka o kandidatskom statusu.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 14:04