StoryEditor

Erdogan u Sarajevu; Pristalice uzvikuju "Alahu ekber" (FOTO)

Piše D  /  20.05.2018., 03:05h

Više tisuća okupljenih u sarajevskoj "Zetri", gdje će danas turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan održati predizborni miting, uzvikuje "Alahu ekber" i parole protiv Izraela, javlja izvještač Srne sa lica mjesta.

Prema ranijim najavama, na kongresu UETD učestvovat će članovi iz Njemačke, Austrije, Belgije, BiH, Danske, Finske, Francuske, Holandije, Velike Britanije, Švedske, Švajcarske, Italije, Mađarske, Makedonije, Norveške i Češke.

Sarajevo - Erdogan

Sarajevo - Erdogan

Erdogan će u dvorani "Zetra" u Sarajevu prisustvovati Generalnoj skupštini Unije europskih turskih demokrata, kojoj će, prema očekivanjima, prisustvovati između 10.000 i 15.000 ljudi, među kojima je veliki broj turskih državljana iz zemalja zapadne Europe.

Izetbegović je ranije rekao da će Erdogan sa skupa u "Zetri" poslati određene političke poruke, s obzirom na to da se u Turskoj 24. lipnja održavaju prijevremeni predsjednički i parlamentarni izbori, prvi poslije referenduma o ustavnim promjenama kojima su proširena predsjednička ovlaštenja.

Ovo je će biti jedini predizborni skup Erdogana van Turske, s obzirom na to da je njegovo održavanje zabranjeno u većini europskih zemalja.

Sarajevo - Erdogan (Foto: RTRS)

Sarajevo - Erdogan (Foto: RTRS)

Turski predsjednik u Sarajevo je stigao sa delegacijom ministara koji će s kolegama iz BiH razgovarati o zajedničkim projektima i suradnji.

Danas će između ostalog biti potpisano i pismo namjere za izgradnju autoputa Sarajevo - Beograd, koji bi trebala finansirati Turska.

Podsjećamo, predizborni skupovi turskog predsjednika zabranjeni su u zemljama Europe.

15. travanj 2024 08:58