StoryEditor
regionalna turneja

Erdogan danas s ministrima dolazi u BiH

Piše fena  /  06.09.2022., 09:20h

Nakon posjeta BiH, turski predsjednik trebao bi posjetiti Srbiju i Hrvatsku

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan danas boravi u službenom posjetu Sarajevu, gdje će održati niz sastanaka sa bh. dužnosnicima.

Za predsjednika Erdogana će biti priređena ceremonija svečanog dočeka uz vojne počasti, a potom će biti upriličen susret s predsjedavajućim i članovima Predsjedništva BiH. Također, zajedno s izaslanstvom Republike Turske, koju čini više ministara u Vladi Turske,  susrest će se i s članovima kolegija Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Vanjskotrgovinska komora BiH večeras će, u suradnji s Odborom za ekonomske odnose s inostranstvom Republike Turske  - DEIK, u okviru službenog posjeta BiH predsjednika Republike Turske, organizirati Poslovni forum BiH - Turska.

Uz predsjednika Erdoğana, najavljeno je da bi izaslanstvo Republike Turske trebali činiti: ministar vanjskih poslova Mevlüt Çavuşoğlu, ministar unutrašnjih poslova Süleyman Soylu, ministar obrane Hulusi Akar, ministar industrije i tehnologije Stafa Varank, ministar poljoprivrede i šumarstva Vahit Kirişçi, ministar trgovine Mehmet Muş te ministar prometa i infrastrukture Adil Karaismailoğlu.

Također, u izaslanstvu bi trebali biti i zamjenik predsjednika AK Partije Ömer Çelik, zamjenik predsjednika AK Partije, parlamentarac AK Partije ispred Grada Bursa Efkan Ala, predsjednik Parlamentarne grupe prijateljstva Turkiye-Bosna i Hercegovine Refik Özen i veleposlanik Turske u Sarajevu Sadık Babür Girgin, najavljeno je u ponedjeljak iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Nakon posjeta BiH, turski predsjednik trebao bi posjetiti Srbiju i Hrvatsku.

Dnevnik.ba

28. ožujak 2023 18:50