StoryEditor
Predsjednik Turske

Erdogan optužio vođu oporbene stranke da je izjavio kako je Alija Izetbegović “živio u pećini”

Piše desk  /  23.05.2022., 11:50h

“Pokušao je Alijin vojni stožer obezvrijediti nazivajući ga pećinom”, rekao je Erdoğan, dodajući kako Kılıçdaroğlu ima političke partnere upravo među onima koji žive u pećini.

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdoğan na današnjoj sjednici AK Partije osvrnuo se na riječi predsjednika oporbene stranke CHP, Kemala Kılıçdaroğlua, koji je nedavno izjavio da je “Alija Izetbegović živio u pećini”.

Naglašavajući da je Alija Izetbegović jedan od najvažnijih mislilaca islamskog svijeta, Erdoğan je kazao da ove riječi Kılıçdaroğlua pokazuju i prema kojim kriterijima on djeluje, piše Stav.

“Pokušao je Alijin vojni stožer obezvrijediti nazivajući ga pećinom”, rekao je Erdoğan, dodajući kako Kılıçdaroğlu ima političke partnere upravo među onima koji žive u pećini, te mu je poručio da nastavi put s njima.

Kılıçdaroğlu je prije nekoliko dana, gostujući u udruženju Bosna Sancak u Istanbulu, rekao da je za vrijeme Agresije na Bosnu i Hercegovinu tadašnji predsjednik CHP-a, Deniz Baykal, posjetio Aliju Izetbegovića “u pećini u kojoj je živio”. 

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 02:22