StoryEditor

Erdogan: Napad na Al-Aqsu je napad na muslimane Meke, Islamabada, Sarajeva...

Piše D  /  09.05.2021., 01:05h

“Okrutni Izrael, teroristička država, brutalno i nemoralno napada muslimane u Jeruzalemu”, rekao je Erdogan u subotu navečer.

Turski predsjednik pozvao je Ujedinjene narode, Organizaciju islamske suradnje i druge međunarodne organizacije na akciju.

“Svijet koji ne može zaštititi Jeruzalem i muslimane izdao je sebe”, dodao je Erdogan.

"Dužnost svakog muslimana je zaštititi čast i dostojanstvo svetog grada Jeruzalema. Napad na bogomolje i muslimane u Jeruzalemu, posebno na Al-Aqsu, je napad na sve nas. To je napad na muslimane u Al-Qudsu, ali i one koji posjećuju Kabu u Meki, na one koji su blizu poslanika Muhammeda a.s. u Medini. To je napad na muslimane u Diyarbakiru, Istanbulu, Kairu, Islamabadu, Džakarti, Kuala Lumpuru, Bakuu i Sarajevu", kazao je i dodao da je dužnost suprotstaviti se onome što se događa u Jeruzalemu.

Sukobi između palestinskih prosvjednika i izraelske policije izbili su ispred starog grada dok su deseci tisuća muslimanskih vjernika molili u obližnjoj džamiji Al-Aksi.

Tenzije su se pojačale u Jeruzalemu tijekom muslimanskog svetog mjeseca Ramazana, a neredi su izbili zbog potencijalne deložacije Palestinaca sa zemljišta koja pripadaju židovskim naseljenicima.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 17:31