Article_Top_970x250

Erdogan: Jeruzalem nećemo prepustiti okupatorima

poruka izraelu

Erdogan: Jeruzalem nećemo prepustiti okupatorima

kol 06, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas u Ankari kako će njegova zemlja po svaku cijenu braniti svoje nacionalne interese, kako kroz dijalog i diplomaciju tako i ako to bude potrebno, upotrebom sile.

Erdogan se obratio u Ankari tijekom susreta s turskim veleposlanicima, a tom prilikom se osvrnuo na aktualna dešavanja. Kada je riječ o protuzračnim raketnim sustavom S-400, koji njegova zemlja nabavlja od Rusije, Erdogan je poručio kako nema konkretnih dokaza da sustav S-400 šteti NATO-u ili programu F-35, prenosi Anadolija.

"Mi ćemo sigurno braniti naše nacionalne interese, kada to bude potrebno dijalogom, ali isto tako i blažim elementima sile. Nekada i prinudnim alatima diplomacije, ali kada to bude potrebno i korištenjem stvarne sile", poručio je Erdogan.

Osvrnuvši se na odnose njegove zemlje i EU-a, Erdogan je rekao: "Ako EU želi da postane globalni igrač mora prvo pridobiti Tursku. Članstvo Turske ne smije biti žrtva volje nekoliko zemalja".

Turski predsjednik je u obraćanju pružio podršku Palestincima, kazavši da "Palestinu i našu prvu kiblu Jeruzalem nećemo prepustiti okupatorima".

Dnevnik.ba