StoryEditor
predsjednik turske

Erdogan ispred Predsjedništva BiH dočekan uz vojne počasti

Piše desk  /  06.09.2022., 12:44h

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je danas oko 12:00 sati sa delegacijom stigao u Sarajevo u okviru posjete Bosni i Hercegovini.

Ispred Predsjedništva Bosne i Hercegovine dočekan je uz vojne počasti, a nakon toga slijedi susret sa predsjedateljem i članovima Predsjedništva BiH.

Ispred ove državne institucije orkestar je odsvirao državne himne Turske i BiH, a nakon toga dočekao je, prema protokolu, predsjedatelj Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, prenosi N1.

Erdogana su ispred Predsjedništva BiH dočekali i građani koji su mu poželjeli dobrodošlicu te ga oduševljeno snimali i fotografirali mobitelima.

U poslijepodnevnim satima, nakon sastanka s članovima Predsjedništva BiH, turski predsjednik bi se trebao sastati i s članovima kolegija Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Erdogan je danas oko 12:00 sati dočekan na aerodromu u Sarajevu gdje su mu dobrodošlicu poželjeli ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH, generalpukovnik Senad Mašović, veleposlanik Turske u BiH Sadik Babur Girgin te predstavnici turskog veleposlanstva.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 02:58