StoryEditor
turski predsjednik

Erdogan ažurirao popis zemalja kojima zahvaljuje zbog iskazane sućuti, uvrstio i BiH

Piše desk  /  16.10.2022., 14:17h

Šefik Džaferović, Željko Komšić i Milorad Dodik poslali su jučer u ime BiH izraze sućuti povodom nesreće u rudniku ugljena u Amsaru na sjeveru Turske.

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan objavio je danas još jednu listu prijateljskih zemalja kojima je iskazao zahvalnost zbog izraza sućuti povodom nesreće u rudniku ugljena u Amsaru na sjeveru Turske, piše Klix.ba.

Među zastavama zemalja kojima je Erdogan u drugoj objavi uputio riječi zahvale ovaj put se našla i zastava Bosne i Hercegovine, zajedno s Japanom, Češkom i Portugalom, kao i Iranom, Bolivijom, Kubom, Dominikanskom Republikom, Venezuelom, Kostarikom, Čileom, Kolumbijom i drugima.

Podsjećamo, članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, Željko Komšić i Milorad Dodik poslali su jučer u ime BiH izraze sućuti povodom nesreće u rudniku ugljena u Amsaru na sjeveru Turske.

Erdogan je jučer na svom službenom Twitter profilu objavio da se zahvaljuje zemljama koje suosjećaju s Turskom, uz fotografiju na kojoj se nalaze zastave država koje su Turskoj izrazile sućut.

Na njoj nije bila zastava Bosne i Hercegovine, što je izazvalo čuđenje uzevši u obzir tradicionalno dobre odnose dvije zemlje.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 09:01