Article_Top_970x250

Erdogan: ´Autocesta Beograd-Sarajevo je projekt mira´

summit seecp-a u sarajevu

Erdogan: ´Autocesta Beograd-Sarajevo je projekt mira´

srp 09, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Agencije

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan rekao je da SEECP ostvaruje doprinos integraciji zemalja Zapadnog Balkana u euroatlantske institucije.

Kazao je da vjeruje kako će EU podržati ideju integracije zemalja Zapadnog Balkana u EU.

"Kao što znate, posljednjih godina nalazimo se na udaru migracija dok se zemlje EU ne mogu dogovoriti za prihvat nekoliko desetaka migranata", kazao je Erdogan dodajući da se u Turskoj nalazi veliki broj migranata.

Kako kaže, Turska je provela brojne mjere usmjerene na suzbijanje ilegalnih migracija, a turska policija je u tom kontekstu privela milijun osoba.

Rekao je da je Turska na taj način pomogla sigurnosti Europe i Zapadnog Balkana te da Turska i susjedne zemlje snose najveću štetu ilegalnih migracija.

"Mi smo od samog početka podržavali ideju postojanja stalnog tajništva i nadam se da ćemo riješiti taj problem. Jedan od ciljeva jest podizanje na najvišu razinu naših komunikacija i to ćemo navesti u deklaraciji", kazao je Erdogan.

Autocestu Sarajevo - Beograd nazvao je "projektom mira", ukazujući na njegovu iznimnu važnost, posebno kad je riječ o jačanju suradnje i uvezivanju.ž

"Postigli smo dogovor o smanjenju cijena roaminga", kazao je Erdogan.

Ukazao je i na važnost tehnoloških inovacija.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250