StoryEditor

Epsteinovoj pomoćnici prijeti 35 godina, skrivala se na ranču

Piše D  /  03.07.2020., 01:07h

Ghislaine Maxwell, bogata nasljednica i bliska prijateljica osuđenog pedofila Jeffreya Epsteina uhićena je, jučer se morala pojaviti na sudu, a prošlog srpnja je praktički nestala, nakon što je Epstein uhićen.

Tužitelji su na sudu rekli kako se Epsteinova ‘pomoćnica‘ skrivala na ranču u New Hampshireu, u banci je imala više od 20 milijuna dolara i tri putovnice. Žele da ostane u zatvoru bez mogućnosti plaćanja jamčevine, piše New York Post.

Maxwell (58) mogla bi završiti na 35 godina u zatvoru, ako bude osuđena. Čak su 15 bankovnih računa povezali s njom, a navodno osim spomenutih 20 milijuna, jedan milijun dolara ima i u inozemstvu.

Isti mjesec kada je Epstein optužen za trgovinu seksom, Maxwell je počela spremati novac kako bi se mogla sakrivati. Barem je dva puta promijenila lokaciju, telefonski broj i email adresu te naručivala pakete pod drugim imenom, piše u sudskim papirima.

Uhićena je u četvrtak ujutro u seoskom gradiću Bradford u New Hampshireu gdje se skrivala na ogromnom imanju, a kupila ga je isključivo gotovinom.

Rođena je u Francuskoj, odrasla je u Velikoj Britaniji, a građankom SAD-a postala je 2002. godine. To znači da ima tri putovnice što joj je davalo još više prostora za skrivanje i bijeg, kažu tužitelji.

S SAD-om navodno nema nikakve veze. Nema djecu, ne živi s bilo kojim članovima uže obitelji niti ima posao da bi bila u stalnoj vezi s određenom lokacijom u Americi.

Ranije je FBI objavio da je upravo ona Maxwellu podvodila maloljetnice, koje je Epstein potom odvodio bogatim klijentima i prijateljima. Nju je direktno optužila jedna od maloljetnica, Virginia Roberts Giuffre.

Podsjetimo, Epstein se ubio u kolovozu prošle godine, pronađen je mrtav u ćeliji, a dan ranije na sudu je više puta odbio reći je li mu Ghislaine Maxwell pomogla u lancu maloljetničke prostitucije, prenose 24sata.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 23:23