StoryEditor
Episkop zvorničko-tuzlaski

Episkop SPC napisao pjesmu Orbanu: ‘Čuvar stare krišćanske Europe od lažnih bogova‘

Piše desk  /  17.09.2022., 15:47h

Episkop zvorničko-tuzlaski Fotije objavio je pjesmu "Orban" u kojoj mađarskog premijera naziva čuvarem stare Europe ustanovljene na krišćanskim temeljima.

Kroz stihove, episkop Fotije navodi da je Europa postala Babilonska kula koja dijeli narode.

Pjesma je objavljena na službenoj web stranici Eparhije.

"Mađarski premijer, čuvar stare Europe, koja je svim narodima ulijevala nadu u zajednicu dobra, na krišćanskim temeljima ustanovljenoga;

Europa međutim, Babilonska kula posta, koja sve narode podjeli jer se od krišćanske Istine za zlo opredjeli i započe lažnim bogovima, lažnim vrijednostima služiti, koje će Europi smrt umjesto života donijeti;

Orban i njemu slični ljudi, takvoj Europi - Babilonskoj kuli, ne htjede da služi, već svojom politikom tradicionalnu Europu sačuva, koja na riječ Bog - ne osta gluha, već nastavi krišćanski da živi, da joj se kao i nekad čitav svijet divi", riječi su pjesme koju je episkop Fotije posvetio mađarskom premijeru.

Podsjećamo, Europski parlament je prije dva dana donio izvještaj u kojem kaže da Mađarska više nije potpuno funkcionalna demokracija.

Umjesto toga, zemlju treba smatrati "hibridnim režimom izborne autokracije" u kojem se izbori održavaju redovno, ali bez poštivanja osnovnih demokratskih normi.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 19:30