StoryEditor

EPILOG STRAVE NA KAJZERICI Što je bio okidač koji je nagnao Nađa na krvavi pohod?

Piše D  /  03.08.2019., 01:08h

Masakr na Kajzerici preživio je samo dvomjesečni sinčić kojeg je Nađ imao sa svojom žrtvom, djevojkom s kojom je bio u vezi nekoliko godina, Majom Tojagić (35). Ono što je izvjesno jest da je Nađ u večernjim satima posegnuo za vatrenim oružjem koje je ilegalno posjedovao, te u prostoru kućice u Cimmermanovoj u kojoj je Nađ zajedno s obitelji Tojagić živio, pobio šestero ljudi, među kojima i desetogodišnjeg dječaka, Majinog sina iz ranije izvanbračne veze, ali i Maju Tojagić te njezinu čitavu obitelj. Osim Maje i njezinog djeteta, ubio je Majinog oca Dragomira Tojagića (61), Majinu majku Filjku Tojagić (63), Majinu mlađu sestru Josipu (29) te njezinog dečka Davora Paušaka (29).

Prema nekim verzijama događaja, povod je navodno bila Nađova ljubomora, odnosno patološka želja za kontrolom nad svojom godinu dana mlađom djevojkom, no pravi motiv možda se nikada ne otkrije. Nekoliko Nađovih poznanika koje je Jutarnji list kontaktirao tijekom jučerašnjeg dana, kažu da su ga poznavali pod nadimkom Rus. Prema izvorima Slobodne Dalmacije, Nađ je jučer u jednom lokalu na Vrbiku prijatelju najavio krvavi pir riječima: "Ovo je posljednji put da me vidiš".

Mještani Brezovice ogorčeni su što je Igor svoj sumanuti čin završio u ovom, inače izuzetno mirnom naselju. Pogotovo ih brine što je usred noći, sulud i naoružan, preskočio ogradu Caritasova doma za nezbrinutu djecu. Baš na mjestu gdje je preskočio ogradu velika je lokva krvi koja svjedoči o drami što se ovdje prije samo nekoliko sati odvijala. Igor je, kako doznaje Jutarnji list, u bijegu od policije ostavio auto pored umjetnog jezera, a potom u trku nastavio prema domu, preskočio ogradu i pucao si u sljepoočnicu.

Ilija Paušak, otac ubijenog Davora, rekao nam je kako je te večeri njegov sin, koji je inače radio u Croatia busu, s djevojkom Josipom bio u Arena centru gdje su kupili zadnje stvari jer su u subotu trebali ići na vjenčanje Davorovu prijatelju kojem je Davor bio vjenčani kum.

"Oko 20.30 sati je dovezao Josipu kući. On je nekad kad bi ostali dokasno znao i prespavati kod nje i njezinih, ali bi se javio. Zvao sam na mobitel, ali se nije javljao, a kasnije je i supruga zvala, ali je bio signal isključenog mobitela. To je moglo biti oko dva sata", kaže Ilija Paušak, shrvani otac ubijenog Davora, prenosi Direktno.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 00:51