StoryEditor

Epilog češljanja Hercegovine: SIPA uhitila 10 osoba sa 117 grama kokaina

Piše D  /  26.04.2018., 09:04h

Po okončanju aktivnosti u okviru operativne akcije ‘‘Gastarbajter‘‘, izvedene na širem području Županije Zapadnohercegovačke, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhitili su ukupno 10 soba, objavila je SIPA najnovije informacije.

Kako doznaje Bljesak.info, akcija je provedena na području općine Ljubuški. Uhićenja su provedena po naredbi Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke zbog postojanja osnova sumnje da su navedene osobe počinila kazneno djelo ‘‘Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih drog‘‘“ iz članka 238. stav 2.) Kaznenog zakona Federacije BiH u vezi s kaznenim djelom ‘‘Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih drog‘‘“ iz članka 238. stav 1.) KZ Federacije BiH, a sve u vezi sa člankom 54. Kaznenog zakona Federacije BiH.

Tijekom pretresa na nekoliko lokacija pronađeno je i privremeno oduzeto: 14 mobitela, za koje postoji osnovana sumnja da su korišteni u telekomunikacijama prilikom krijumčarenja opojne droge; jedan paket s oko 100 grama bijele praškaste tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain i oko 17 grama bijele praškaste tvari koja također svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu kokain, a koja je podijeljena u manje pakete radi daljnje prodaje te  puška ‘‘M 48‘‘ i 13 metaka.

Nakon kriminalističke obrade, uhićene osobe će biti predane postupajućem tužitelju Tužiteljstva ŽZH.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 03:35