StoryEditor

Epidemija u Srbiji ne jenjava, 13 umrlih i 383 novih zaraza

Piše D  /  16.07.2020., 07:07h

Trinaest ljudi u Srbiji umrlo je u protekla 24 sata od posljedica infekcije koroavirusom, a potvrđena su 383 nova slučaja, što je srbijanska premijerka povezala s protuvladinim prosvjedima koji u Beogradu i nekoliko gradova traju deset dana.

- Sada se izvan svake sumnje vide posljedica prosvjeda i masovna okupljanja dolaze na naplatu, rekla je Ana Brnabić je na konferenciji za novinare, prenosi Hina.

Dodala je kako se epidemiološka situacija polako smiruje u Šapcu i Novom Pazaru, ali da je najveći broj zaraženih i dalje u Beogradu.

Vlada je uvela dodatne mjere, obvezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom gdje nije moguće osigurati udaljenost od 1,5 metar.

- Očekujem da će to donijeti rezultate, rekla je Brnabić.

No, imunolog Srđa Janković je nešto oprezniji.

- Postoji opravdana bojazan da se stvari mogu pogoršati, ali se to može spriječiti ako provodimo donijete mjere, rekao je.

Prema podacima ministarstva zdravstva, od početka epidemije 6. ožujka u Srbiji je umrlo 442 ljudi, a zarazilo ih se 19.717.

Zbog rasta broja zaraženih, građanima Srbije granice su privremeno zatvore Bugarska i Italija, a Austra je zabranila slijetanje zrakopolova iz te zemlje.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 01:18