Article_Top_970x250

Enver Hebibović o akcijama Askera: "Nismo teroristi, za klevetu bismo mogli tužiti Dnevnik.ba!"

"asker" odgovara

Enver Hebibović o akcijama Askera: "Nismo teroristi, za klevetu bismo mogli tužiti Dnevnik.ba!"

velj 08, 2018

Piše: Dnevnik.ba

dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

"Naša djeca su pametna. Ona se ne srame priznati da su muslimani, da klanjaju. Pripremamo ih! Pripremamo ih za vrijeme koje dolazi. Vrijeme u kojem će im trebati i ta snaga tijela, a ne samo duha. A to vrijeme - dolazi!"

Gost sinoćnjeg BH dnevnika bio je Enver Hebibović, predsjednik Udruženja „Asker“ koji se pojavljuje u ulozi trenera na spornim snimcima.

Predstavnici sarajevskih medija navode kako je iznošenje činjenica u javnost tek manipulacija masama , potezi političkih nalogodavaca.

Hebibović , nakon prigodnog pozdrava voditeljici, samozadovoljno se smješkajući tvrdi kako snimke prikazuju - upravo ono što on odluči prikazati. 

Dodaje kako je "Asker" udruženje za postizanje, promoviranje i prakticiranje pozitivnih i moralnih osobina, a video vojne obuke - tek promotivni materijal. Iz vlastitih razloga, Hebibović je nekoliko puta imao potrebu naglasiti kako su aktivnosti udruženja u skladu sa zakonima BiH.

"Djeca sama biraju biti tu. Ovo su treninzi za cross-fitt, treninzi izdržljivosti, obični adrenalin park", zaključuje Hebibović.

"Učimo svoju djecu da budu nacionalno i patriotski osviještena, jasno je zašto to njima smeta", dodaje.

"Naša djeca su pametna. Ona se ne srame priznati da su muslimani, da klanjaju. Pripremamo ih! Pripremamo ih za vrijeme koje dolazi. Vrijeme u kojem će im trebati i ta snaga tijela, a ne samo duha. A to vrijeme - dolazi!"

Vrijeme dolazi. Enver je to lijepo dao naglasiti. 

Asker svoje mlade priprema.

Za vrijeme - koje dolazi.

Dnevnik.ba

 

Article_Bottom_970x250