StoryEditor

Englezi plaču za Pašalićem: Tko normalan proda takvog igrača?!

Piše D  /  03.07.2020., 01:07h

Ima trenera koji nisu za velike klubove, ali znaju ‘male‘ učiniti velikima. Klasičan primjer su Gian Piero Gasperini (62) i Atalanta. Kod Gaspa nema šetača po terenu. svi trče k‘o da ih goni crni vrag i nitko nije važniji od sustava (3-4-2-1).

Takve postulate ne trpe mega-zvijezde u mega-klubovima, ali zato Gasperini od igrača vrijednih 4-5 milijuna eura radi igrače od 40-50 milijuna. Pa možemo samo zamišljati koliko će uskoro vrijediti Hrvat Mario Pašalić (25) za kojeg je Chelseaju iskrcano 15 milijuna, prenose 24sata.hr.

Pašalić je šest godina bio Chelseajev igrač, a da za klub sa Stamford Bridgea nije odigrao ni minutu. Posudbe u Elche, Monaco, Milan, Spartak i Atalantu koja je, u konačnici, otkupila ugovor od Engleza.

Navijači Chelseaja gledaju Serie A i... Plaču za ‘Vatrenim‘ veznjakom. ‘Pa dobro tko normalan prodaje takvog igrača?!‘, ‘Kako smo uspjeli ostati bez Hrvata?‘, ‘Tko je to u našoj vezi bolji od Pašalića?‘, ‘Nevjerojatno je, da čak i do nismo smjeli kupovati igrače, tad čovjek nije bar dobio šansu kod nas‘, ‘Svaka čast Masonu Mountu, ali Pašalić je za njega čudo‘, samo je fragment reakcija kojima Englezi zasipaju društvene mreže. Uz, naravno, likovanje tifosa iz Bergama: ‘15 milijuna za takvog majstora? Hvala Chelsea‘!

Pašalić je zabio prvi gol u domaćoj 2-0 pobjedi nad Napolijem u četvrtak navečer. Savršeno pravovremeni ulazak u prostor i laka egzekucija iz blizine na assist Papua Gomeza...

Duvan Zapata bio je ‘devetka‘, a Pašalić i Gomez dvije polušpice. Barem inicijalno. Kako je Gasperini tijekom utakmice prilagođavao sustav tako se svakoj novoj zadaći prilagođavao i hrvatski majstor.

- Upravo je Pašalićeva dinamika i inteligentno kretanje donijelo savršenu Atalantinu transformaciju iz 3-4-2-1 u 3-5-2 i obrnuto. Kada treba, Hrvat je veznjak, a kada treba bez problema se pretvara u drugog napadača. I još stigne zabiti gol kojim se slomi protivnika... - piše talijanski Eurosport koji je našem igraču dao visoku sedmicu.

- Prvo poluvrijeme desna polušpica, drugo poluvrijeme desni vezni. Sa loptom siguran i opasan po Napoli, bez lopte odličan u igri prema natrag, a svojim kretanjem također opasan za Napoli. I strijelac. On je poveznica obrane i napada koja funkcionira točno onako kako treba. Uvijek! - pišu kolege iz TuttoMercatoWeba.

Gazzetta, Corriere, Tuttosport, Repubblica... Svi su puni hvale za Hrvata. I rimski Messaggero isto premda su mu oni, a vjerojatno ni sami ne znaju zašto, dali 6.5.

Čeka nas Liga nacija pa u ljeto 2021. ‘Euro 2020‘. A Zlatko Dalić mirno spava. U srcu terena, u veznoj liniji, Hrvatska kipti i klasom i energijom i dinamikom. A Pašalić u toj priči sve više postaje jedan od glavnih aduta!

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 12:40