StoryEditor

Englezi: Bilić nas je zaprepastio luzerskim izjavama nakon kiksa

Piše D  /  18.07.2020., 10:07h

Cijele sezone činio se sigurnim izravnim putnikom u Premiership, ali onda je kiksao na kraju

Porazom kolo prije kraja Championshipa, Bilić više ne ovisi samo o sebi ako želi sačuvati drugo mjesto te izravno otići u Premiership. Trećeplasirani Brentford ima samo bod manje i utakmicu manje te može preskočiti WBA ako na utakmici koja se igra danas od 13:30 pobijedi kod Stokea. Prva dva kluba engleske druge lige direktno idu u prvu, a svoj plasman je zbog poraza WBA-a sada osigurao vodeći Leeds.

Biliću prijeti pakao dodatnih kvalifikacija za Premiership u kojem za jedino preostalo mjesto koje jamči stotine milijuna funti razigravaju klubovi koji u Championshipu sezonu završe od trećeg do šestog mjesta. WBA ima najkvalitetnije igrače od eventualnih konkurenata u play-offu, ali je momčad koja je veliki dio sezone uvjerljivo vodila u Championshipu i činila se sigurnim prvoligašem u očitom i velikom padu. 

Biliću je momčad pala u najvažnijem trenutku. Teško da će se podići nakon posljednjih trenerovih izjava

Izjave koje je njen menadžer dao nakon velikog kiksa, u kojima je odustao od izravnog plasmana u najviši rang, iako itekako još ima šanse za to, teško će je podići. Ističu to i engleski novinari koji su svjedočili Bilićevoj konferenciji za medije nakon poraza: 

"Nisam vidio Bilić tako praznog"

"Upravo je završila presica nevjerojatno praznog Slavena Bilića. Priznao je da se West Brom slomio pod pritiskom i da se već priprema za doigravanje. Od početka sezone nisam ga vidio tako bez riječi", piše Steve Madeley iz Athletica.

"Nevjerojatno je što je Bilić rekao"

"Slaven Bilić upravo mi je rekao da je odustao od izravnog plasmana u Premiership riječima da se priprema za play-off. Nevjerojatno, ipak mislim da se radi o njegovim psihološkim igricama", misli Justin Allen iz Suna. 

"Bilić zaprepastio priznanjem nakon potonuća" 

Birmingham Mail pod naslovom "Bilić zaprepastio priznanjem nakon potonuća kod Huddersfielda" piše "Emotivni Bilić predao se u borbi za izravni plasman u Premiership nakon bolnog poraza kod Huddersfielda" te ističe kako je razlog za Bilićevo malodušje i razočaranje što njegovi igrači u najvažnijoj utakmici sezone nisu pokazali nužnu želju i strast, piše Index.

Bilićeve izjave kojima Englezi poentiraju su znakovite

Završava tekst znakovitim Bilićevim izjavama: "Srušili smo se pod pritiskom. Stvarno ne znam zašto nam se to dogodilo. Trudio sam se olakšati im taj pritisak i omogućiti da se što lakše nose s njim, ali očito nisam uspio. Imali smo sve u svojim rukama, ali kada je bilo najvažnije, mi se nismo pojavili na utakmici. Ne može biti da je razlog za to što nismo htjeli pobijediti. Ovo je tako frustrirajuće."

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 11:41