StoryEditor

Engleski mediji: Hrvatska je poslala snažnu poruku ‘Gordom Albionu‘

Piše D  /  16.11.2018., 03:11h

Hrvatska je pobjedom protiv Španjolske ostala u igri za prvo mjesto i ukoliko to ponovi u nedjelju na Wembleyju osvojit će prvo mjesto, a Engleska će potonuti u niži rang natjecanja, piše Daily Mail.

Hrvatska pobjeda znači da i Engleska može do vrha ljestvice ako pobijedi reprezentaciju koja nam je ‘slomila srca‘ u polufinalu svjetskog prvenstva u Rusiji, navodi Daily Mail.

U opisu utakmice stoji kako je Hrvatska prvi put igrala pred svojim navijačima nakon World Cupa, uzvrativši Španjolcima slatkom pobjedom za nedavni debakl u Elcheu kada je Furija slavila sa 6:0.

Hrvatska je pokazala kvalitetu koju ima, ali i snagu i volju karaktera kada su izborili pobjedu u sudačkoj nadoknadi, kazao je engleski izbornik Gareth Southgate.

Izbornik Gordog Albiona nije skrivao oduševljenje raspletom zagrebačke utakmice jer su sada i Englezi u poziciji osvojiti prvo mjesto. Za to im treba pobjeda.
Bit će to pravi spektakl, sjajan kraj godine za reprezentaciju. Stadion će biti rasprodan i atmosfera će biti sjajna, upravo onakva kakvu želimo, dodao je Southgare.

Engleska se za Hrvatsku pripremala, odigravši prijateljsku utakmicu protiv SAD  u kojoj je slavila sa 3:0. Bio je to ujedno i službeni oproštaj Waynea Rooneya od dresa nacionalne vrste. Strijelci za Englesku bili su Lingard (26), Alexander-Arnold (27) i Wilson (77), a Rooney je u igru ušao u 58. minuti umjesto Lingarda.

Engleski klinci su impresionirali u pobjedi protiv SAD-a, a Southgatre je sačuvao glavne igrače za ‘super nedjelju‘ i okršaj protiv Hrvatske, piše Evening Standard.

Bila je to večer u kojoj se sjećate prošlosti, a sretni ste zbog budućnosti. Rooney se oprostio, ali klinci su pokazali kako ne trebamo strahovati za budućnost. Sada Southgate i njegovi igači imaju priliku napraviti pravi skok.

Na Otoku se nadaju kako će pobjedom dobiti barem malu utjehu za šokantan poraz u polufinalu SP-a.

Bez obzira što će se dogoditi u nedjelju, bila je ovo sjajna godina u kojoj smo postigli neke izuzetne rezultate i imali stvarno dobre izvedbe, poručio je engleski strateg.

Imamo dva dana za pripremu utakmice. Analizirat ćemo hrvatsku igru protiv Španjolske, ali znamo gotovo sve što treba znati o njima. Pobjeda protiv Španjolske dat će im veliko samopouzdanje i siguran sam kako će uživati u dolasku na Wembley, dodao je Southgate.

BBC navodi kako je Hrvatska ostvarila rezultat koji Engleskoj otvara vrata prvog mjesta u skupini i plasmana na završni turnir u iznimno jakoj i teškoj skupini.

Tko u nedjelju pobijedi na Wembleyju izboriti će Final Four, a tako i priliku osigurati mjesto na EP-u.

Mirror se više bavio prepucavanjem Dejana Lovrena i Sergija Ramosa nego samom utakmicom. Englezi su prenijeli nastavak njihovog verbalnog rata prenijevši Lovrenovu poruku Ramosu koju je objavio nakon utakmice.

Aaa-ha. Tri-dva. Pa ti pričaj majstore na konferenciji. A sad pobijediti Englesku. Gazimo, gazimo, poručio je stoper hrvatske vrste i Liverpoola.

20. travanj 2024 08:56