StoryEditor

Engleski drugoligaš ruši rekord i dovodi vatrenog s Rujevice

Piše D  /  17.07.2019., 03:07h

Luton Town srušit će klupski rekord (prijašnji je bio 1,35 milijuna eura za napadača Adama Boyda i postavljen je u sezoni 2006./2007.) i platit će 1,5 milijuna eura za riječkog vratara i dati mu godišnju plaću u visini od 350 tisuća eura, što je za stotinjak tisuća eura više nego što je imao u hrvatskom doprvaku, kažu engleski mediji.

U transfer Sluge uključeni su i zasad nepoznati bonusi prema kojima bi Rijeka trebala uprihoditi dodatni novac, a klub s Rujevice izborio se i za 20% od idućeg transfera.

Sluga odlazi u jednu od najzahtjevnijih liga na svijetu

Dakle, pitanje je dana kada će treći vratar reprezentacije Hrvatske biti predstavljen u klubu koji je pripreme odrađivao gdje i Rijeka, u Kranjskoj Gori, a koji se natječe po mnogima u jednoj od najzahtjevnijih liga na svijetu.

Podsjetimo, Sluga je karijeru započeo u Jadranu iz rodnog Poreča, kratko je bio u Dinamu, da bi se vratio na Kvarner i prošao Rijekinu omladinsku školu. Potom se vrlo mlad zaputio u inozemstvo, učio je od najboljih u Juventusu, a onda se preko Pomorca, Lokomotive i talijanske Spezije vratio u Rijeku s kojom je osvojio dva kupa i jedan naslov prvaka.

Prskalo nova "jedinica", na Rujevici se očekuje još odlazaka, ali i jedan dolazak

Što se Rijeke tiče, prvi vratar u sastavu Igora Bišćana bit će veteran Andrej Prskalo, zamjena će mu biti junior Ivor Pandur, dok će Nigerijac David Nwolokor imati status trećeg čuvara mreže riječkog prvoligaša.

Dodajmo i da se na Rujevici očekuju barem još dva odlaska, ali i jedan dolazak do zaključenja prijelaznog roka.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 23:37